Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Volkswagen Amarok - Νέο


To γνωρίσαμε αρχικά ως «conceptSAR» και το είδαμε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Ανόβερο το 2008. Πλέον όμως έφθασε η ώρα να βγεί στην παραγωγή, ενισχύοντας μάλιστα την εικόνα του ως επίσημο υποστηρικτικό όχημα του rally Dakar που διεξάγεται στη Χιλή και στην Αργεντινή. Η παραγωγή του Amarok είναι έτοιμη να ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Στην Ευρώπη αναμένεται το καλοκαίρι του 2010 και οι πωλήσεις του στη Μεγάλη Βρετανία έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, από την έναρξη της παραγωγής του θα είναι διαθέσιμο και ως τετράθυρο διπλοκάμπινο, με την ενιαία καμπίνα να ακολουθεί το 2011.  
 
Το μήκος του αυτοκινήτου είναι 5,25 μέτρα και θα προσφέρεται τόσο σε δικίνητες, όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Σχεδιασμένο για να αντιμετωπίσει τα πιο σκληρά εδάφη, το Amarok προσφέρεται με ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού (EDL) και Off-Road ABS, προκειμένου να μειώνεται σημαντικά η απόσταση φρεναρίσματος σε ολισθηρές ή εκτός δρόμου διαδρομές. Σε ταχύτητες κάτω των 32 χλμ/ώρα ενεργοποιείται επίσης το «Hill Descent Assist» για τον έλεγχο κατάβασης λόφου. Επιπλέον, το ESP Plus περιλαμβάνει σύστημα Hill Hold Assist.
 
Το αυτοκίνητο θα διατίθεται με δύο επιλογές πετρελαιοκινητήρων, προδιαγραφών Euro 5 και χωρητικότητας δύο λίτρων, με ισχύ 122 και 163 ίππων αντίστοιχα. Και οι δύο συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα περιορίζονται κάτω από 200 γρ/χλμ, τιμή πολύ καλή για οχήματα pickup.

Το περιμένουμε και ελπίζουμε να το οδηγήσουμε............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου