Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010



Το Dakar του 2010 ξεκίνησε και επίσημα, με τους 362 συμμετέχοντες στον κλασσικό μαραθώνιο να ξεκινούν από την καρδιά της Αργεντινής, και συγκεκριμένα του Buenos Aires, για να καλύψουν τα συνολικά 9.000 χιλιόμετρα του αγώνα. Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα της Αργεντινής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι αγωνιζόμενοι γιόρτασαν την πρωτοχρονιά ξεκινώντας από την λεωφόρο de Julio βόρεια της πόλης, ανάμεσα από χιλιάδες κόσμο. Οι, θεατές που σύμφωνα με τους οργανωτές πρέπει να ξεπέρασαν τους 500.000 που είχαν προσέλθει στην πανυγηρική εκκίνηση πέρσι, είχαν κατακλύσει το δρόμο και χειροκρότησαν τους αγωνιζόμενους, μέχρι και τη διάσημη Plaza de la Republica.

O αγώνας ξεκινάει ουσιαστικά σήμερα, αφού η χθεσινή ημέρα δεν περιελάμβανε κάποια χρονομετρημένη ειδική διαδρομή. Όπως σας αναφέραμε και στην προεπισκόπηση του αγώνα, από τη ράμπα της αφετηρίας πέρασαν 134 αυτοκίνητα, 52 φορτηγά, 151 μοτοσικλέτες και 25 μοτοσικλέτες quad. Η σημερινή πρώτη ειδική περιλαμβάνει 684 χιλιόμετρα από το Colon στην Cordoba, και περιλαμβάνει 251 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Η οργανωτική επιτροπή, περιγράφει την πρώτη μέρα ως εξής: «Τις πρώτες ημέρες του αγώνα, η προσπέραση είναι λίγο δύσκολη υπόθεση. Για να είναι πιο εύκολη η προσπάθεια των συμμετεχόντων, σε κάποια σημεία έχουμε χαράξει διπλή διαδρομή, με τους μοτοσικλετιστές να κάνουν μερικά λιγότερα χιλιόμετρα. Στην κατηγορία των αυτοκινήτων, οι σπεσιαλίστες του είδους, θα παρατηρήσουν ότι θα περάσουμε από ειδικές που χρησιμοποιούνται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Αυτό το κομμάτι σίγουρα θα τους ικανοποιήσει».

Η διαδρομή ξεκινάει από το Buenos Aires, περνάει από το Sant Fe και τη Cordoba, περνώντας από τo βουνό με υψόμετρο 2.000 χλμ., Sierra los Comechingones, και καταλήγει στην πόλη της Cordoba για την πρώτη αγωνιστική μέρα του αγώνα.

Παρακάτω βρίσκεται ο χάρτης της διαδρομής, για να έχετε μια καλύτερη εικόνα. Μείνετε συντονισμένοι.


                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου