Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Νέα έκδοση Mini 4x4 - Mini Countryman

 
 
 
 
Σύμφωνα με τη ΜΙΝΙ θα έπρεπε να δούμε τις επίσημες φωτογραφίες του πρώτου SUV (ή crossover αν θέλετε) στις 7 Φεβρουαρίου, όμως όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας οι πρώτες φωτογραφίες ήδη διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Φυσικά μιλάμε για το Countryman αν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ονομασία του νέου off-road οχήματος της MINI μπορεί να είναι τελικά και Crossman. Αυτό βεβαίως θα το διαπιστώσουμε στην επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου στην 80η έκθεση της Γενεύης.

Σχεδιαστικά οι ομοιότητες με το πρωτότυπο Beachcomber που είδαμε πρόσφατα στην έκθεση του Ντιτρόιτ είναι περισσότερο από εμφανείς τόσο στη μάσκα όσο και στους προφυλακτήρες. Το μήκος του αμαξώματος θα κυμαίνεται στα 4 μέτρα ενώ σε αντίθεση με το Beachcomber, το οποίο δεν είχε πλαϊνές θύρες, το εικονιζόμενο Countryman Cooper S διαθέτει 5θυρο αμάξωμα.

Στο εσωτερικό οι διαφορές σε σχέση με τα απλά MINI δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και πολύ μεγάλες και εντοπίζονται κυρίως στα καθίσματα, τα πάνελ των θυρών, αλλά και σε κάποιες λεπτομέρειες στο ταμπλό.

Το εικονιζόμενο μοντέλο που όπως προαναφέραμε είναι το Cooper S θα διαθέτει κάτω από το καπό τον γνωστό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,6 λίτρων με το twin-scroll turbo που αποδίδει 175 ίππους. Όπως έχουμε επισημάνει και στο πρωτότυπο Beachcomber η τετρακίνηση «ALL4» καθώς και το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων είναι δανεισμένα από την BMW X1.

Φυσικά περισσότερες πληροφορίες για το πρώτο Crossover της MINI θα έχουμε μέσα στο Φεβρουάριο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου