Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2010

Hummer

Τα Hummer περνούν πλέον σε κινεζικά χέριαΗ General Motors, ανακοίνωσε ότι ήρθε τελικά σε συμφωνία πώλησης των Hummer στην κινεζική Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery, με την Tengzhong να κατέχει το 80% των μετοχών και το υπόλοιπο ποσοστό να περνά σε ιδιώτες.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας (όπως αναφέρονται στο σχετικό δελτίο τύπου που ακολουθεί) περιλαμβάνουν τη συνέχιση της παραγωγής από την GM, στα εργοστάσια της, Shrevport και Mishawaka έως τον Ιούνιο του 2011 με δυνατότητα επέκτασης της συμφωνίας έως το 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πώληση θα επιφέρει στην GM ένα πακέτο της τάξης των 150 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από τις αμερικανικές και τις κινεζικές αρχές, πιθανότατα μέσα στο έτος η νωρίς το 2010.

Η Tengzhong, παράγει φορτηγά και βιομηχανικό εξοπλισμό και εισέρχεται για πρώτη φορά στην αγορά των ιδιωτικών αυτοκινήτων, αλλά σύμφωνα με τον Yanhg Yi, διευθυντή της Tengzhong, «Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις προοπτικές του Hummer και πιστεύουμε ότι η επένδυσή μας θα είναι επικερδής, ιδιαίτερα με την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς οχημάτων που θα έχουν μικρότερη κατανάλωση»

Κείμενο: [Σπύρος Κατσιμαλής]

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς τα Hummer που για πολλούς από εμάς αποτελούν όνειρο, θα γίνουν κινέζικα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλαρακι ενα φιαγμενο λαντα νιβα ειναι πολυ καλιτερο.ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή